• Lisel Vad Olsson

Vystopia - rant...

Opdateret: 25. dec. 2019

Kender I det, når man ligesom fornemmer den der vystopia? Når man ligesom er blevet mættet af alle de forfærdeligheder, hadet, mobningen, arrogancen og alt det der.


Jeg er stadig ramt, af det jeg så udenfor grisestaldende for ikke så længe siden. Jeg er stadig ramt, af den vigil jeg var til, af de film jeg har set, af de ting jeg har læst og de historier jeg har hørt.


Jeg er ramt af den ligegyldighed og arrogance, som florerer i tusindvis af kommentarer på de sociale medier. Hvordan kan man se et billede eller video af dyr, som tydeligvis lider også skrive ting som "Pas jeres tallerken, så passer jeg min" eller "I skal fandme ikke bestemme hvad jeg skal spise" eller hårdnakket holde fast på, at dyrene da har det fantastisk i deres grå lille betonboks, som de jo aldrig ville byde deres hund.


Jeg ønsker ikke, at bestemme over folk, eller bestemme hvad der ligger på deres tallerken. Det kan godt være det er en indirekte konsekvens af mit arbejde, at kødtallerkenen på et tidspunkt bliver svær at holde fast på, men det er ikke essensen. Jeg bliver ofte helt mindblown over, hvor svært det er for folk, at se udover dem selv. Det er virkelig interessant, hvor svært det er for folk, ikke at fokusere direkte på det kød der ligger på tallerkenen, men i stedet se og forstå dyrene og alt det der er gået forud, for de stykker af deres døde kroppe, som ligger på tallerkenen.


Tænk at blive kaldt facsist, sindssyg, mental retarderet, nazist, kælling, syg osv., simpelthen fordi man ønsker, at dyr ikke skal lide pga. os. Det gør ondt.


Det er virkelig også enormt svært at se på, at folk fortsætter med det samme indtag af kød som altid, selv efter de er blevet præsenteret for de lidelser dyrene oplever.

Jeg ved godt, at der er mere fred på jorden end nogensinde, især når man ser på antallet af mennesker på jorden, men den fred gælder i hvert fald hverken de vilde eller landbrugsdyrene og ej heller økosystemerne. Vi er igang med at bekrige netop disse, på trods af, at det er fundamentet for vores egen eksistens, der er på spil.


Hvordan kan det være, at mennesker til enhver tid har troet på, at NU er vi på toppen af vores evolution. Måske ikke på toppen af hvordan samfundet skal indrettes, men selve mennesket, som dyr, er på toppen af evolutionen. Det er den største og mest arrogante fejl. Evolution stopper aldrig og det er eddermanme tragisk, hvis vi tror, at vi har nået vores "peek", nu hvor vi er igang med at udslette vores eget fundament for liv og alle de andre jordboere vi deler planet med. Vi må sgu' da kunne gøre det bedre?


Det er pisse tragisk, at vi har en eller andet ide om, at vi som individ bare kan fortsætte som vi gør, også skal der nok ske et eller andet udefra, som fikser det der skal fikses. Vi er så individorienteret i dag, at det fælles ansvar nærmest ikke eksisterer. Hver gang en voksen tænker, at dets egne handlinger ingen betydning har, så er det det vi lærer den næste generation, indtil alle mennesker render rundt som zombier og tror, at alle løsningerne kommer udefra og ligemeget hvor slemt det står til, så skal JEG i hvert fald ikke opleve forandringer eller selv tage ansvar.


Du ved det står af helvede til med naturen. Vi er midt i en kæmpe naturkrise og forskerne råber på plantemad, for ellers når vi ikke at redde os selv.


Du ved dyrene lider og at produktionen af lidelse fortsætter, så længe der er folk, der køber lidelsen. Er du med til at købe den og indtage den, så er du medskyldig i deres lidelse.


Folk VED det godt, men de ØNSKER ikke at have den viden og forsøger at lukke ned for den. Jeg prøver virkelig at forstå baggrunden for, at folk handler imod deres egne kerneværdier om, at vold, drab og dyremishandling er forkert. At det er forkert at påføre og medvirke til lidelse på andre, når det på ingen måde er nødvendigt.


Det er så hamrende frustrerende, især når mange af disse mennesker så ligefrem også kæmper imod det kærlige budskab om ikke-vold. Hvad fanden får folk til ligefrem at skrive "mmmm... bacon" ved et billede af en gris der lider? Hvor kommer den ondskabsfuldhed fra?


Hvor fanden er den basale anstændighed?


Ja, undskyld mig. Det kan godt være det lyder naivt, men hvor ville det bare være rart, at vi alle var enige i, at handle med ikke-vold, fælles ansvarlighed og brugte vores evner for medfølelse og empati til hverdag.


I disse dage mærker jeg alt det der er frustrerende ved at være leve og tænke vegansk og det er ikke så lidt...

------


Vil du også fremme seriøs handling for HELE naturkrisen og give dyrene basale rettigheder, som overholdes af lovgivningen - giv en vælgererklæring her: https://mailchi.mp/vgpt/140


Hjælp mig med at holde mit arbejde bæredygtigt: www.patreon.com/lisel TAK!54 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr