• Lisel Vad Olsson

Vegansk ost - (eller åhst)

Opdateret: juni 30

Det sidste folk slipper inden de bliver veganere er som regel ost, hvilket er meget forståeligt og også min egen oplevelse.


Nogle mener ligefrem, at der er tale om en afhængighed, da indtag af ost udløser morfin-lignende stoffer i os og mærker man efter hvad der sker i kroppen og sindet, når man tænker på at skulle undvære ost, så kunne der måske være noget om det(?).


Men for at gøre det hele lidt lettere, så har jeg her samlet en liste over opskrifter på både smøreost, skæreost, smelteost og parmesan. De er alle veganske og super lækre.


En ingrediens der går igen i opskrifterne er gærflager. Det er små lette flager af inaktiv gær (b-vitaminer), som har en ostet umami smag.


Det kan købes i både matas og helsekosten, da det egentlig blev solgt som et kosttilskud, før veganere begyndte at bruge det som ost. Det er ikke helt billig. Dog er det alle pengene værd og man bruger ikke vildt meget af gangen.


Sidste gang vi købte det hjemme hos os, var det via en tysk vegansk onlineshop. Vi købte rigtig meget og det vejer nærmest ingenting, så fragten var ikke dyrere. Det kan også betale sig at købe B12 med derfra.


En anden ingrediens der går igen i de faste oste (og i denne veganske lækre kødpølse) er agar agar. Det bruges som stivelse og kan også købes i både helsekost og i de fleste matas.


Så når nu da vi har det praktiske vedr. ingredienser på plads, så følger der her seks rigtig gode links til forskellige typer af åhste, som jeg er sikker på du vil synes er en rigtig stor succes. 


God fornøjelse i køkkenet :D 


Vegansk skæreost:


Den lækreste smelteost til pizza og lasagne:


 Til det gode ostebord:


Den lækreste parmesanost til pastaen:


Endnu en god skæreost:


Og en anden super skæreost


Og til sidst denne "hyggeost"

Fra Grøn, Sund og Lækker

Dyreværnsloven i Danmark

Den ultimative pålægsguide, når man også gerne vil have andet end ost, er at finde lige her

Så ost behøver ikke at være noget man savner. Jeg var selv enormt glad for ost før jeg blev veganer, men finder det egentlig lidt frastødende i dag. Både fordi jeg ved hvordan det foregår i mælkeindustrien, men også fordi jeg har gennemgået SÅ meget om hvad det egentlig gør ved kroppen. Så man kan altså sagtens leve VIRKELIG GODT uden den animalske ost, men stadig få gode åhste-oplevelser og de traditionelle retter man altid har elsket :) 


Følg mit arbejde for dyrene og naturen her:

Facebook: https://www.facebook.com/liselvp


Instagram: https://www.instagram.com/lisel_vp/


Twitter: https://www.twitter.com/lisel_vp/


Støt mit arbejde her, da jeg ikke er lønnet: https://www.patreon.com/liselKøernes liv i Danmark, klik her!


1,307 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr