• Lisel Vad Olsson

Veganerpartiet og mig

Igår holdte Veganerpartiet (VP) generalforsamling i Roskilde. Udover at det var en hyggelig dag - for det er det bare altid når man ses med The Vegan Family, så kunne vi også høre om visionerne for partiet og jeg havde besluttet mig for, at stille op for bestyrelsen og dermed være på valg.


VP startede for præcist et år siden med Henrik Vindfelt og Michael Monberg og for cirka 6 måneder siden fik de et sus af opmærksomhed med den berømte baconkommentar fra Christiansborgs trapper. Det var også først der jeg rigtig fik øje på VP.


Rimelig hurtigt tænkte jeg, at det her, det er en rigtig god ide. Det de har gang i her, det kan rykke stort og det vil jeg på en eller anden måde gerne hjælpe til med. At turde have en vision om, at komme i Folketinget, få reel politisk indflydelse og dermed være med til at bestemme fremtidige love og hvor pengene skal hen, det er sejt og det skal støttes.


VP skal støttes fordi vi ved, at enhver stemme for dyr, miljø, klima og folkesundhed er en VIGTIG stemme for vores fremtid på denne her jord.
Disse fire emner hænger sammen i et større hele og er hele vores fundament for at kunne leve i tryghed og godt her på jorden.

Det betyder, at vi helt klart skal fortsætte med at være veganske aktivister på gadeplan, men at det også har en vigtig plads, at vi forsøger at få reel direkte politisk indflydelse.


Der er MANGE stærke stemmer der støtter op om VP i det veganske miljø, men faktisk også udenfor. Dog er der også mange i det veganske miljø, som endnu ikke har afgivet en vælgererklæring eller som direkte er imod. Det har jeg rigtig svært ved at forstå, da jeg mener vi bør støtte hinanden i alle ikke-voldelige, men fredelige måder at kæmpe for ovenstående vigtige emner. Rigtig mange ikke-veganere har afgivet en vælgererklæring, fordi de netop kan se, at politikerne SKAL presses til at tage emnerne seriøst og på trods af et par grønne partier allerede, så sker der stadig ingenting. Også er min overbevisning, at alle fredelige tiltag for at tale veganismen, er vigtige tiltag som skal støttes og især hvis det kan give taletid i de helt store medier og ikke mindst kan give debatter med kendte politikere, som rent faktisk kan rykke noget.


Det er af alle disse grunde jeg mener at VP er en god ide og en vigtig stemme. VP er et politisk parti, men på samme tid OGSÅ aktivister og består af mennesker, som først og fremmest ER aktivister, men gerne vil tage aktivismen et skridt videre og komme på den politiske scene og begynde at tale poltisk, tale om seriøs omfordeling af pengene og turde have nogle stærke visioner for, hvordan vi vender Danmark fra et land der er ved at ødelægge sin egen danske muld, til et land hvor det grønne og bæredygtige ikke bare er ved snakken og illusionerne, men rent faktisk et faktum og en sikring af vores fremtid, fordi man rent faktisk tager de uddannede forskere seriøst og ikke bare går efter sin egen næsetip.


Det er det projekt jeg rigtig gerne vil støtte op omkring og som jeg håber, at flere og flere andre - ikke mindst veganere gerne vil støtte op omkring. Ingen af os kan gøre noget alene, men hvis vi står sammen og tager ja-hatten på, til alle de medfølende, fredelige aktivistiske ideer som andre kreative veganske ildsjæle kommer med, så KAN vi virkelig vende skuden.


Jeg stillede op til bestyrelsen og blev også valgt ind og jeg takker ydmygt for den tillid der der vises. Jeg er klar til at omrokere og omprioritere min tid på en måde, så den både rummer børn, studie på KU (man har jo reelt aldrig fri), hjem, Veganerpartiet, Taler for Dyr og den tid i stilhed, som er en vigtig ting for mit hjerte og sind.

Jeg stillede op, ikke mindst fordi jeg er kvinde og der manglede altså nogen kvinder, men også fordi, at jeg sammen med de stærke navne i gruppen tror på, at vi reelt med VP har en kæmpe mulighed for virkelig at brænde igennem medierne og ind i folks stuer og det vil jeg naturligvis gerne være med til og jeg tror på, at jeg sammen med de stærke navne i gruppen, kan være med til at skabe noget virkelig godt.


Jeg håber, at endnu flere - ikke mindst i det veganske bagland, men også mange, mange andre, kan se ideen i, at vi lever i en tid, hvor ALLE tiltag mod en mere bæredygtig og ikke mindst medfølende og anti-speciesistisk fremtid er vigtige tiltag som skal bakkes op.


Med de ord, glæder jeg mig til at komme igang med at arbejde for et VP, som vi alle kan blive ved med, at være glade for, taler dyrenes og et grønnere Danmarks sag.

Støt selv med en vælgererklæring lige her: https://mailchi.mp/vgpt/140 og læs meget mere om visionen og politikken her: www.vgpt.dk


18 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr