• Lisel Vad Olsson

Medier udstiller veganere

Opdateret: 10. apr. 2019


Der er en anden artikel, som også kritiseres da den lyver, under denne første.To jyske lokalaviser har i dag fundet en gammel tysk artikel frem fra 2016, som altså derfor på ingen måde er lokal, da Jylland jo ikke er Tyskland. I artiklen bliver landmændene gjort til ofre for trusler fra tyske veganere.


Man har ikke bedt om en udtalelse fra nogen veganere, man har ikke set på beviser for påstandene (ikke at sige det er løgn dog), men vælger en ensidig historie, så vi alle kan blive enige om, at veganere er nogen slemme nogen og at landmændene på fredelig vis bare prøver at passe deres gård.


Havde avisen kontaktet en veganer, så de havde de fået beviser for trusler om voldtægt, mord og diverse andre slemme ting, som flere veganere har modtaget både offentligt og i deres messenger.


Man havde også kunne have en dialog om den såkaldte nødvendighed i at avle, indespærre, begå overgreb på, for til sidst at dræbe unge dyr, som aldrig har en chance for at udleve sin unikke personlighed eller de naturlige instinkter der er tilbage i dem.


For ikke at tale om industriens ødelæggelse af naturens biodiversitet, drikkevand og fældning af regnskov for plante foder til de mindst 56 milliarder landdyr + mange flere milliarder havdyr, som vi hvert år dræber på systematisk samlebåndsvis, på trods af at alle miljø- og klimarapporter skriger på at vi skal stoppe og har skreget det i flere år.


I det hele taget, kunne man bare på en eller anden måde, have bedt om en udtalelse fra veganere om, hvorfor denne dårlige retorik sker eller om det er normen at have denne retorik.


Men nej, disse aviser er kun interesseret i splid og ensidige historier, som på ingen måde udfordrer deres læsere i at tænke ud af boksen og reflektere over noget som helst.


Hvis jeg spærrede 200 hunde inde i et gård-anlæg her i Danmark, for at avle på dem og systematisk ”spille den af” på han-hundene, inseminere tæverne, tage hvalpene lige efter fødslen, for at dræbe dem jeg ikke kan bruge med det samme og sætte de andre i små bokse, for at dræbe dem til hvalpekød når de er 5 måneder – er jeg så også et stakkels offer, hvis nogen kalder mig morder?


Jeg mener vi skal respektere hinanden som mennesker og jeg mener vi møder hinanden bedst i konstruktiv dialog. Jeg tror ikke det tjener nogen at kalde andre for morder eller give trusler.


Had, vold, trusler er ikke vejen frem hvis man ønsker en medfølelende verden og det er netop hvad langt de fleste veganere ønsker og handler efter.

Men jeg mener bestemt, at folk er alt for hurtige til bare at udskamme, dømme og tage en enkelt historie for gode varer, i stedet for liiiige at reflektere, tænke sig om og måske være nysgerrig på, hvad modparten som udstilles egentlig har at sige.


Og af alle de veganere der efterhånden er, er der altså kun en mindre håndfuld som råber og udskælder ikke-veganere. Resten forsøger bare at gøre opmærksom på de ofre, som hver dag udnyttes og dræbes for tradition, vane og bekvemmelighed.


Link til artiklen her:

https://stiften.dk/artikel/567610


Trusler mm. fra ikke-veganere findes blandt andet her. Jeg deler dette link udelukkende fordi jeg mener, at det er vigtigt at vise, at den dårlige og truende retorik kan gå begge veje:

https://www.facebook.com/veganere/


Lad os nu for pokker være medskabere af en kærlig verden og ikke en hvor det er normen at skulle skælde ud og kalde folk diverse personlige ting og true dem !Fyens.dk har delt en artikel hvori de skriver, at veganere er skyld i at en landmand på Fyn har valgt at aflyse øko-dag i år.


En artikel fra TV2 Fyn, der blev udgivet før den fra Fyens.dk, skriver at landmanden lukkede køerne ud før tid, fordi han manglede foder på grund af tørken i sommers. Flere landmænd har været nødt til at gøre det samme.


I kommentarfeltet på artiklen fra Fyens.dk er folk godt i gang med at kritisere veganere, kalde os idioter og sige at vi ødelægger det for børnene. Landbrugsavisen har også lige skrevet en version af artiklen og delt den på deres Facebookside.

Og det er jo altså en artikel baseret på løgn.

I den oprindelige artikel skriver de også at gårdejerne, til økodag sidste år, stod op til at der om natten var blevet hældt maling ud over en stor ko figur (det var ikke noget demonstranterne havde gjort, de kom først om dagen). I artiklen fra Landbrugsavisen skriver de direkte at det var demonstranterne der hældte maling ud over figuren.

Det er LØGN.

Burde journalister ikke være kritiske? Burde man ikke kunne stole på, at de ikke skriver hele artikler baseret på løgne? Hvad vil journalisterne have ud af at lyve sådan?

Det er bare ikke okay, men gang på gang slipper de afsted med det og folk deler rask væk disse artikler baseret på løgne og ingen stilles til ansvar for det.


Opslag fra Fyens.dk: https://www.facebook.com/fyensdk/posts/2112760418777206

Opslag fra TV2 Fyn: https://www.facebook.com/136386436372451/posts/2477381585606246/

Opslag fra Landbrugsavisen: https://www.facebook.com/LandbrugsAvisen/posts/2462202470459280?hc_location=ufi24 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr