• Lisel Vad Olsson

Man flyver ikke bare på en kærlighedssky

Spiritualitet har for mig altid handlet om, at rykke sin bevidsthed ned i hjertet. Om at udvikle hjertets udtryksmåder og måde at møde verden på. Hjertets kvaliteter har for mig handlet om medfølelse, empati, samhørighed og nuets nærvær.


Nuets nærvær vækker bevidstheden om alt i nuet. At man er til stede og ikke handler i blinde og kører på automatpilot. Man bliver altså bevidst om ens handlinger og ikke-handlinger. Den bevidstgørelse kan være hård, da man pludselig ser sig selv på en anden måde og lægger mærke til hvad man egentlig har gang i.


Man flyver nemlig ikke bare afsted på en blind kærlighedssky, men ser virkelig hvad der foregår, både i og udenfor en selv. Man begynder at sætte spørgsmålstegn til det man måske altid har set som noget naturligt og okay.

Når man træner medfølelsen, den der virkelig kommer fra hjertet, så oplever man at den ikke diskriminerer. Den bevæger sig mod alting og føler med alting.


Disse to stærke kvaliteter, nærvær og medfølelse, kan vække en fornemmelse af samhørighed med livet. Et nyt flow og følelse af liv der strømmer i og varmer hjertet. Når jeg oplever nærvær, så er det netop en varme af kærlighed og en hel fysisk fornemmelse af livsenergi der fylder hele hjerteområdet. Jeg mærker medfølelsen meget stærkt herfra. Jeg mærker hvor ondt det gør, når levende følende individer udnyttes, indespærres og dræbes på systematisk vis, i et produktionssystem der udelukkende handler om profit og bliver støttet af folks pengepunge, på trods af at de på ingen måde har brug for produkterne.


Det at medfølende, kærlige mennesker kan retfærdiggøre at støtte sådan en lidelse er en gåde for mig, for jeg tror virkelig på, at vi alle har en kerneværdi der fortæller os, at vi ikke vil støtte unødvendig lidelse og drab, når der ikke er behov for det.

Vi kan kalde det kulturel indoktrinering og meget andet og det er sikkert rigtig nok. Mad er et ømt punkt forbundet med store følelser.

Men jeg håber, at flere og flere mennesker vil begynde, at reflektere over, om de virkelig har lyst til at støtte en industri, som unødvendigt lever af, at udnytte, indespærre og dræbe dyr i milliardvis hver dag...2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr