• Lisel Vad Olsson

Lad os lige få tingene i proportioner

Jeg har ikke ville blande mig for meget i den storm omkring Jakob Elleman-Jensen og hans baconsvar. Jeg har ikke kunnet overskue alle de mange mere eller mindre smarte kommentarer det har medført på de sociale medier og det med at skulle følge op på diskussioner mv. men jeg har dog fulgt lidt med og vil gerne lige lave et lille skriv om det og vise nogle kommentarer fra debatten.


Først videoen med de få sekunder der har skabt så meget røre:


Det er da fint nok manden elsker bacon. Det gør jeg også, men laver det bare en dyrevenlig version. Og jeg kan faktisk godt forstå hans svar. Når jeg tænker tilbage på hvordan jeg selv var som teenager, så er det præcis det samme svar jeg ville kunne finde på at fyre af overfor en veganer, for der er fandme ikke nogen der skal bestemme hvad JEG skal proppe i munden og da slet ikke om jeg skal undvære BACON! Bacon er Gud og den mindste trussel om at tage det fra mig, ville have fået mig op på paraderne.


Men Jakob Elleman-Jensen er ikke teenager. Hans rolle er minister. Naturligvis er han også bare en dansk mand og skal have lov at være ham selv, men forventer vi allesammen ikke, at folk indtager en professionel rolle på deres arbejdsplads - ikke mindst på Borgen? Eller har de opført sig så meget som børn efterhånden, at vi ikke længere forventer professionalitet fra dem?

Sekunder inden filmen her, har han lige fået stukket et kort i hånden hvor der står ordet veganer. Derefter bliver han spurgt til de 25,000 pattegrise der slås ihjel hver dag i industrien og de 3.2 millioner kyllinger der slås ihjel om året. Han har allerede en fordomsfuldhed overfor veganere, som med kortet lige er blevet trigget frem og har nu bare teenageagtig lyst til at "spille smart" med en baconkommentar til intervieweren, som han bare går ud fra er veganer, i stedet for at forholde sig professionelt til hans egen ministerpost og det menneske der står overfor ham.


For kilder vedr. tallene om dyrene: https://www.talerfordyr.dk/blog/dyrev%C3%A6rnsloven Via det link er det også tydeligt, at ministeren faktisk ikke får loven overholdt. Dyreværnsloven bliver brudt hver dag, hele året.


Han undskylder at han ikke svarede ordentligt, men han har stadig ikke svaret ordentligt. Så hvorfor undskylde hvis man alligevel ikke har tænkt sig at svare ordentligt?Det der så sker efterfølgende på de sociale medier er som det altid sker når folk føler sig truet af veganeres mission om, at dyrene bliver respekteret og at folk forstår, at der altså ikke er forskel på hunde, elefanter, delfiner og grise, på alle de områder der betyder noget i forhold til smerte, lidelse og glæde.

Linket til ekstrabladets opslag er her, hvor nogen af billederne er fra.

I TV2's tråd bliver det nævnt at det er ligegyldigt at 25,000 smågrise dør i stalden.


Så vi bliver sammenlignet med folk der starter krige, kaldt idioter, hysteriske, fanatiske, vi skal tvangsindlægges, vi er ondskabsfulde og en "Breivik" ligefrem?

Det er helt vildt at se hvordan folk hylder bacon, men i samme sætninger kalder veganere for religiøse - fordi vi rent faktuelt bare ønsker at folk forstår VIDENSKABEN omkring dyr, deres bevidsthed og følelser og handler derefter. Kilde til videnskaben. Jeg har aldrig i en debat oplevet en modpart linke til videnskab om deres påstande.


"If you don't know the scientific facts, your opinion shouldn't count for much."

- Yuval Noah Harari


En anden udfordring i debatten, som totalt afspores fordi folk ikke holder sig til emnet, nemlig dyrene (because bacon), er at medierne er med til at levere usande fakta. I Nova blev det påstået, at det med smågrisene og kyllingerne ikke var sandt, på trods af det er fakta som kan dokumenteres på 30 sekunder på google.


I enhver diskussion på de sociale medier beskyldes vi for at komme med usandheder og overdrivelser, på trods af vi ofte linker til den forskning der bakker os op.


Folk er SÅ bange for, at vi tager noget fra dem eller tvinger gulerødder ned i halsen på dem. Men der er INGEN der kan tvinge nogen til at blive veganer. Det er et oplyst valg man selv vælger at tage, fordi man ikke længere kan lukke øjnene for fakta og hjertet.


Kom lidt rundt på denne hjemmeside og find ud af hvad det egentlig er for noget og tjek linksene til forskning mm. Tjek Veganerpartiets videoer på Facebook også tilmeld dig Veganerudfordringen, hvor du får personlig hjælp i 22 dage, til bare at prøve den veganske livsstil - du vil ikke fortryde det!

160 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr