• Lisel Vad Olsson

Læreren fortalte 5'te klasse, at der intet håb var for deres fremtid

Her for tiden er jeg tung om hjertet.... Det tror jeg mange veganere og miljø- og klimaaktivister er.

Størstedelen af befolkningen sover og politikerne, som jo er dem der skal gøre det bedste de kan for Danmark og borgerne, sover, lukker øjnene og har mere travlt med at gavne dem selv personligt og deres venskaber i eliten, som vi alle ved er dem der sviner allermest og skruppelløst.


Sidste fredag var jeg inde ved Christiansborg og jeg mødte der klimaordføreren for Socialdemokraterne Jens Joel. Super sympatisk mand. Han måtte give os ret i, at politikerne ikke tager deres ansvar alvorligt, i forhold til hvordan de formidler klima- og miljøproblemet. Jeg fortalte ham, at folk jo ikke tror på hvor alvorligt det står til, når deres egne politikere ikke tør stå ved videnskaben og formidle alvoren, fordi de er bange for at miste personlige stemmer. Det er så vanvittigt upopulært, at bede folk om at droppe de animalske produkter, men alle med indsigt i forskningen VED hvor vigtigt det er. Han kunne kun give mig ret. Han vidste godt det var et stort problem.

Jeg fortalte ham, at Victorias lærere på hendes folkeskole fortalte børnene hvor slemt det stod til, men ikke kom med nogen løsninger eller håb. Børnene kunne bare sidde og få at vide, at deres fremtid er fortabt - intet andet.

Det er politikernes ansvar, at formidle denne kæmpe viden videre til borgerne og give lærerne noget undervisningsmateriale og lære børnene hvordan vi sikrer en bæredygtig og ren fremtid. Lære os alle det og få skubbet os alle i en retning, hvor vi selv bliver løsningen frem for en del af problemet.


Der er jo faktisk rigtig meget vi selv kan gøre, hver og en, og som vi er NØDT til at gøre. Men det kan ikke være rigtigt, at det er op til enkeltpersoner som mig eller ungdomsbevægelser, at skulle gå ud og undervise en hel befolkning. Vores folkevalgte politikere må op ad stolene, finde den moralske stolthed frem og komme igang med at være helte for vores børn og vores land som helhed.


Jeg kan godt forstå folk mener vi aktivister overdriver og dramatiserer det hele, men det jo kun fordi folk ikke har læst rapporterne, men i stedet lytter til de populisitiske stemmehungrende elite-politikere og journalister der hellere vil have clickbait end seriøs dybdegående journalistik og forskere som dæmper panikken medens de modtager penge fra industrien under bordet.


Og folk kender ikke forskel på klima og miljø eller har aldrig læst noget videnskabeligt og roder rundt i begreberne, hvilket også gør, at man ofte i diskussioner må lære fra sig, men fordi man ikke har en titel eller lignende og tilfældigvis er veganer, så bliver man fejet af bordet, fordi at skulle de give en ret, så er de tvunget til at se sig selv i spejlet og overveje at skifte indkøbene ud. Men bacon...


Jeg håber og beder til at denne her valgkamp kommer til at handle om vores livsgrundlag. Uden ren og frugtbar jord, så kan vi ikke gro mad. Vi har flere klimaflygtninge end vi har krigsflygtninge. Vores vand er fyldt med farlige stoffer og det bliver kun værre og værre. Biodiversiten er i totalt forfald, vores skove fældes HVER dag for røde bøffer og GMO-soja til grise og høns.


Over 100 milliarder dyr lider et grusomt liv og en grusom død, fordi vi mennesker lukker vores hjerte for vores omverden, medvæsener og naturen selv.


Vi kan gøre det bedre end det <3


Sammen <3


---

Rapporterne om miljø, klima, biodiversitet, skove, hav mv:

https://www.talerfordyr.dk/miljo-klima-og-baeredygtighed2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr