• Lisel Vad Olsson

Hvorfor mænd burde være veganere

Opdateret: 30. dec. 2019

Dette indlæg kommer altså til at være en smule kønsstereotyp, men bær over med mig. Jeg håber du fanger budskabet alligevel også selvom du ikke er hetero.


Start lige med at lytte til denne her video (beklager på hans vegne lyden, men hvad han fortæller bliver uddybet i teksten):


Han siger det så fint i videoen, men jeg vil naturligvis lige komme med beviser for de mange påstande og egne kommentarer og et par ekstra punkter, så følg endelig med når jeg gennemgår dem nu.


Højere libido/sex-drive


Når du ikke tilsætter en masse fedt og kolesterol til dine blodårer, så flyder det hele bare meget nemmere, hvilket giver mere energi og sammen med alle de gode ting som grøntsagerne indeholder, som beviseligt også influerer på humøret, så føler man sig bare gladere, hvilket alt sammen giver et bedre drive.

Tjek nederst for studier der viser, at plantemad hjælper på depression og stress!Du kommer til at dufte meget bedre, når du ikke indtager kød - ifølge kvinderne selv:


Flere studier viser at kvinder foretrækker duften af veganske mænd. Jeg kan selv skrive under på, at min egen mand dufter langt bedre efter han droppede alle de animalske produkter også sveder man også bare mindre generelt.

https://academic.oup.com/chemse/article/31/8/747/364338Erectile disfunktion:


Denne artikel med henvisning til studier viser, at veganske mænd har flottere og mere velfungerende blodårer, hvilket i høj grad har indflydelse på, om penis fungerer optimalt. https://www.pcrm.org/news/blog/diet-away-erectile-dysfunction


Udover det, så viser studier også at veganske mænd har 13% højere testosteron-niveauer end kødædere og 8% højere end vegetariske mænd.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2374537/pdf/83-6691152a.pdf)Women find you more attractive


Kan du komme i tanke om en eneste klassisk superhelt/helt, som ikke er en "beskytter af verden og de svage""?

Der er intet mandigt ved at "jage" i supermarkedet og ej heller noget som helst mandigt ved at skyde et dyr, som du på ingen måde har behov for at skyde.


Hvis du ønsker at være mandig i år 2019, så er det ved at passe på dine børn og beskytte deres hjem og dermed sørge for vores arts overlevelse og succes.


Den bedste måde du kan gøre det på, at ved at leve vegansk, for på den måde hjælper du og fremmer det gode miljø, klimaet, biodiversiteten, rent drikkevand, frugtbar jord, sunde velfugerende kroppe og dermed også bedre samfundsøkonomi og vi mennesker fungerer langt bedre med hinanden og vores omverden, når vi aktivt bruger vores evner for empati og medfølelse for dem der står dårligere end os selv (både dyr og mennesker).


En mand bør tage ansvar for at sikre en bedre og mere tryg fremtid og det gøres bedst via en vegansk ansvarlig livsstil.

Desuden er det vel kun både ansvarligt, rart og fornuftigt ikke at skulle bekymre sig om forhøjet risiko for diverse hjertekarsygdomme, kræftformer og diabetes 2. En sund vegansk kost er netop den bedste måde at undgå disse bekostelige livsstilssygdomme på, hvilket den etablerede videnskab ER enige om og her finder du en liste af nogen af de største institutioner og lande, som bekræfter ovenstående påstand:

https://www.talerfordyr.dk/sundhed-og-ernaering


Desuden siger kloge hoveder bare NEJ til kød:

https://www.berlingske.dk/samfund/kloge-hoveder-siger-nej-til-koed og http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1790759/


Så det at handle som en ansvarlig beskytter af din familie og jorden, er langt mere mandigt end at grine høhø, råbe bacon, drikke øl og vende bøffer ved grillen alt imens du tjekker fodboldresultater.Looking better when you get more vegetables and fruit


Metaanalyse bekræfter sammenhængen mellem mælk og akne: http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/samband-mellan-mjolkprodukter-och-akne/


Desuden er udholdenheden bare større på plantekost, hvilket jo er derfor at flere og flere atleter dropper de animalske fødevarer.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27854281Afføringen bliver meget nemmere


​Ved et større indtag af fibre og mindre mættet fedt og hård animalsk protein, så får maven det langt bedre og fungerer mere optimalt. Det er netop en af grundene til, at risikoen for tarmkræft og andre tarmsygdomme er lav på vegansk kost.

Når folk med forstoppelse og andre maveproblemer fjerner alle mælkeprodukter fra deres kost, bliver 100% af dem kureret. https://nutritionfacts.org/2016/02/11/a-simple-yet-neglected-cure-for-childhood-constipation/

Den eneste kostform der har hjulpet betydeligt på patienter der allerede har ulcerative colitis er den uden mælk. https://nutritionfacts.org/2018/01/16/how-to-treat-ulcerative-colitis-with-diet/

Og hvem ønsker at spise farlige bakterier, som kan slå en helt ud?

http://www.bt.dk/sygdomme/flere-farlige-bakterier-i-koed


Og der er ikke kun bakterier, men også lig-væsken "cadaverin", som kun findes i lig, )altså døde kroppe). Disse lig-bakterier, som findes i kød, da det jo er rådne lig, dør ikke ved hverken kogning, frost eller stråling og har en ødelæggende indflydelse på tarmen. Du kan høre lidt om cadaverin i foredraget af Dr. Greger - Vegans live longer.  


Og jo - måltidstilfredsheden er i top på vegansk mad:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27765144


​Der er altså INTET mandligt eller sejt ved at spise rådne lig, som kød jo er. Tværtimod, så giver det langt bedre mening, bare at lægge den dårlige vane med at støtte indespærring, udnyttelse, overgreb og drab på hylden og bare spise nogle lækre planter.
Jeg håber og ønsker stadig at alle andre der identificerer sig med andet end mand/kvinde og hetero alligevel kan fange pointerne i indlægget og tilgive mig at jeg skriver heteronormativt.


Kilder vedr. depression og angst:


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25415255/?i=4&from=vegan%20diet%20health%20benefits

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/20515497/?i=2&from=/25415255/related

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24196402

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22333737

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15474873

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2589444

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19901139

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17257165

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23726775

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23415826

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/245243832020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr