• Lisel Vad Olsson

Hvis du synes veganere er militante fanatikere, så er det fordi du har glemt hvordan man lytter!

Veganisme er, at gøre hvad man kan for at mindske dyrs lidelser. Punktum! Det synes jeg lige er rart at få på plads fra starten af. Det er strengt taget det eneste veganisme handler om.

 

Det betyder sådan set, at det ikke handler om mennesker. Dog er det bevist, uden et gran af tvivl, at veganisme har en positiv indflydelse på miljø, klima, bæredygtighed og sundhed, hvilket jo gør, at langt de fleste veganere også er meget inde i viden omkring disse emner.


Veganerens budskab er simpelt:

  • Spred noget mere kærlighed i verden

  • Lad dine handlinger afspejle medfølelse og ikke-vold

  • Lad dine handlinger afspejle et personligt ansvar for den klode vi allesammen deler og gerne vil se, kan blive ved at være et dejligt sted at bo. 

Vi ved, hvor dårlige udsigterne er i forhold til jordens evne til, at skulle brødføde os alle i fremtiden og vi ved at den animalske industri har en KÆMPE indflydelse på den udfordring. 

Vi ved fra alle forskerne der har studeret dette emne indgående, hvor vigtigt det er, at vi mennesker bliver gjort ordentligt opmærksom på disse ting, for verden vil ikke bevæge sig i en mere bæredygtig og medfølende retning, hvis vi fortsætter med den nuværende ødelæggende livstil.

Og vi ved det kan gavne samfund og økonomi at sadle om til en grønnere livsstil.


Så vi veganere går frivilligt på gaden og/eller bruger lang tid online, for at dedikere vores fritid til, at forsøge at sprede noget vigtig information til alle borgere, så flere og flere tager et mere bæredygtigt valg for vores allesammens skyld - og ikke "kun" for dyrene!


Vi bliver kaldt militante, men det eneste vi gør, er at åbne munden og bede folk om at bruge deres empati og medfølelse. 

Vi bliver kaldt fanatikere, men i virkeligheden er vi konsekvente i, at vores kerneværdier om ikke-vold og medfølelse rent faktisk bliver efterlevet igennem vores handlinger. We practice what we preach and belive in! 


Folk føler sig stødt, men hvorfor? Man kan jo bare lukke ørerne og øjnene, ligesom man gør med miljøet, sprøjtegift, plastikproblemet, klimaet, bierne og meget andet. Der er ikke nogen der tvinger plantemad ned i halsen på folk - der er stadig et frit valg. 


Veganere er enormt forskellige mennesker, med mange forskellige holdninger, meninger, livsstile mm., men vi kan bare godt se logikken i, at hvis man ikke har behov for at dræbe og ødelægge, for at leve godt og være sund og rask, hvorfor så opretholde en industri, hvis fundament ligger i udnyttelse, indespærring og drab, og som er så stor en ødelægger af miljø og bæredygtighed?


Måske du tror jeg overdriver og tager helt fejl, men tjek de godkendte peer-rewied kilder herunder. Det er et faktum, som ikke kan diskuteres. 

Hvis du føler dig stødt og har brug for at nedgøre og tale grimt om og til veganere, så start med at tjekke godt op på fakta og den nyeste videnskab. 

Vi kan sagtens forstå det er svært at opdage, at alt det man har lært og troet om kød, mælk, æg og dyr generelt, er forkert. Vi har stort set allesammen været i de sko. Vi har også elsket bacon, mørbrad og æggekager og gjort grin med veganere engang og jeg troede da aldrig jeg kunne leve og være glad uden ko-ost og blødkogte æg og sådan har langt de fleste veganere haft det.

Danmark, Åbent Landbrug 2018

At sige veganere tager fejl om dyrs følelser, bevidsthed og det med miljøet og sundheden, er det det samme som at mene jorden er flad eller at 2 + 2 er 5. 


Næste gang du møder en veganer, eller en veganerartikel, så prøv med nysgerrighed i stedet for. Udvid din horisont. Og husk, der er INGEN her på jorden der kan tvinge nogen til at blive veganer, da det er en ideologi om medfølelse for dyr. Ingen kan tvinge medfølelse for dyr frem i dig og ingen kan tvinge dig til at droppe animalske produkter - og dermed er der ingen grund til at føle, at vi presser noget som helst ned over hovedet på dig. 


Så når du virkelig skærer ned i og hører hvad vores budskab er, så handler det om at træde blidt på jorden og udøve ikke-vold på vores medvæsener her <3 Hvorfor har man brug for at kalde det fanatisk og militant? 

Hvorfor blive ved med at støtte en industri, som uden nødvendighed udnytter, indespærrer og dræber andre følende individer?


Kilderne:


66 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr