• Lisel Vad Olsson

Hvad bilder veganere sig ind, at sammenligne holocaust med den animalske industri!!?!

Opdateret: jan. 29

Nogle gange i debatterne kan diskussionen gå helt galt, hvis holocaust blandes ind i det. Det er et af de allerømmeste, hvis ikke det ømmeste emne at tage op i forbindelse med veganisme. Det forstår man godt.


Dette indlæg er kraftigt inspireret af og meget er oversat fra Bite Size Vegans artikel om emnet. Det er et ekstremt kontroversielt emne og jeg bruger aldrig selv sammenligningen i diskussioner om veganisme, men jeg synes det er meget interessant at læse og høre om, hvad overlevende fra holocaust selv siger om emnet også lade dem være dommerne. Lad dem tale om sammenligningen.


Derfor kommer der her en masse citater fra de overlevende selv, i stedet for en tilfældig veganer, som ikke selv har holocaust inde på livet. Du kan også høre dem via videoen forneden.


Defination af holocaust: "Destruction or slaughter on a mass scale"...


"Hvad ved de - alle disse lærde, alle disse filosoffer, alle verdens ledere? De har overbevist sig selv om, at mennesket, den værste overtræder af alle arter, er skabelsens krone. Alle andre skabninger blev skabt blot for at give ham mad, skind, for at blive plaget, udryddet. I forhold til dem [dyrene] er alle mennesker nazister; for dyrene er det en evig Treblinka."

-Isaac Bashevis Singer, jiddisk forfatter, nobelpristager og overlevende fra holocaust


"Jeg tilbragte mine barndomsår i Warszawa Ghetto, hvor næsten hele min familie blev myrdet sammen med omkring 350.000 andre polske jøder. Mennesker vil til tider spørge mig om, hvorvidt denne oplevelse havde noget at gøre med mit arbejde for dyr. Det havde ikke lidt at gøre med mit arbejde for dyr, det havde alt at gøre med mit arbejde for dyr."

-Alex Hershaft, Farm Animal Rights Movement grundlægger og Holocaust overlevendeForbindelsen af ​​den menneskelige holocaust til vores behandling af dyr har længe udløst kontroverser, afsky og skændsel. Folk mener, at man ikke respekterer de overlevende fra de uhyrligheder de gennemgik. Men hvad siger man, når de der overlevede holocaust, selv laver forbindelsen til dyrene?"Jeg omfavner fuldstændig sammenligningen med Holocaust. Jeg føler, at uskyldiges vold og lidelse er uretfærdig. Jeg tror, ​​at misbrug af mennesker og dyr og jorden kommer fra det samme behov for at dominere andre. Jeg føler, at jeg ikke kunne redde min familie, mit folk, men hver gang jeg taler om grusomhed for dyr og er vegetar, kan jeg redde et andet liv. Efter at have vidst, hvad jeg ved om Holocaust og om udnyttelse af dyr, kan jeg ikke være andet end en forkæmper for dyrenes rettigheder".

-Susan Kalev, der mistede sin far og sin søster i Holocaust

En overlevende, der kun er kendt ved hans kode navn "Hacker", deltog i dyrebefrielsen på University of Pennsylvania lab (optagelser i video forneden), udtalte,


"Jeg tror på, hvad Isak Bashevis Singer skrev: I deres adfærd mod skabninger er alle mænd nazister.

Mennesker ser deres undertrykkelse, når de selv er ofre. Ellers udsætter de blindt andre for det, uden tanker."

- "Hacker," Animal Liberation Front medlem og Holocaust overlevende


"Når jeg ser bure pakket med kyllinger, der er kastet på lastbiler som pakker af affald, ser jeg med min sjæls øjne Umschlagplatz (hvor jøder blev tvunget på tog, der forlod dødslejrene). Når jeg går til en restaurant og ser folk fortære kød, føler jeg mig syg. Jeg ser en holocaust på deres tallerkener. "

-Georges Metanomski, en overlevende Holocaust, der kæmpede i Warszawa GhettoopstandetMarc Berkowitz og hans tvillingesøster Francesca var blandt Josef Mengele's ofre, der blev tvunget til at gennemgå brutal medicinsk eksperimentering. Han så sin mor og anden søsters march til deres død i gaskamrene.


I kampene imod Canadas Goose's udnyttelse og drab af gæs, sagde Berkowitz:"Jeg dedikerer min mors grav til gæs. Min mor har ingen grav, men hvis hun gjorde det, ville jeg dedikere det til gæssene. Jeg var også en gås."

-Marc Berkowitz, dyreaktivist og overlevende af Josef Mengele's "tvillingforsøg"


"I 1975, efter at jeg immigrerede til USA, besøgte jeg et slagteri, hvor jeg så skræmte dyr udsat for forfærdelige forhold under afventning af deres død. Ligesom mine familiemedlemmer var skræmte i den berygtede Treblinka dødslejr. Jeg så den samme effektive og følelsesløse dræbende rutine som i Treblinka; jeg så de pæne bunker af hjerter, hover og andre kropsdele. Det mindede om bunkerne af jødisk hår, briller og sko i Treblinka."

-Alex Hershaft, Farm Animal Rights Movement grundlægger og Holocaust Survivor


"Det meste af samfundet levede livet som om intet af ​​dette skete. Folk havde regelmæssige job, arbejdede i koncentrationslejrene, gik ud på arbejde om morgenen og kom hjem om natten til kærlige familier, et hjemmelavet måltid og en varm seng. Det var et job for dem, som det er for dyreforsøgsmanden, slagteren eller fabriksarbejderen. "

-Anne Muller, der mistede mange af hendes familiemedlemmer i Holocaust

"Det er forkert at skade andre, og som et spørgsmål om konsistens begrænser vi ikke, hvem de andre er; hvis de kan opleve forskellen mellem smerte og fornøjelse, så har de en grundlæggende ret til ikke at blive skadet. ... Medmindre du tror på fascismen, hvor det måske kan være rigtigt - så har vi ikke ret til at skade andre. "

-Henry (Noah) Spira, dyreaktivist og overlevende i Holocaust


"Jeg ved, hvordan det er, at blive jaget af min familie og venners mordere og hver dag at være i tvivl om, om jeg vil se den næste solopgang, for at blive stuvet i en kvægbil på vej til slagtning. Midt i vores højteknologiske, stædige hedonistiske livsstil, blandt de blændende monumenter til historie, kunst, religion og handel er der de sorte kasser. Det drejer sig om de biomedicinske forskningslaboratorier, fabrikker og slagterier - ansigtsløse forbindelser, hvor samfundet udfører sin beskidte virksomhed for at misbruge og dræbe uskyldige, følelsesmæssige væsener. Dette er vores Dachaus, vores Buchenwalds, vores Birkenaus. Ligesom de gode tyske borgere har vi en rimelig ide om, hvad der foregår der, men vi vil ikke se virkeligheden."

- Alex Hershaft, Farm Animal Rights Movement grundlægger og Holocaust Survivor


Så hvad skal vi lære fra den forfærdelige og utænkelige tragedie af Hitlers Holocaust?


"Hensigten med at forstå holocaust i Europa er at forhindre og stoppe andre slags holocaust: og ikke blive snævert fokuseret på den fra 1940'erne, traumatisk som den var."

-David Cantor, der tabte familien i Holocaust


"Det er den virkelige lektion i Holocaust, ikke? At folk kunne gøre alt ved dem, som de anså for »sub-human«. Det er selvfølgelig hvad vi gør med dyr. "

-Barbara Stagno, nordøstlige direktør for In Defense of Animals, som mistede sine bedsteforældre i Holocaust


Ikke alle har lært de samme lektioner, som de overlevende vi har hørt fra her. Albert Kaplan, en passioneret vegansk dyreaktivist, der tabte familiemedlemmer i Holocaust, skrev:


"Langt de fleste overlevende i Holocaust er kødædere, der ikke er mere bekymret over dyrs lidelse, end tyskerne var bekymrede over jødernes lidelse. Hvad betyder det hele? Jeg vil fortælle dig; det betyder, at vi ikke har lært noget fra Holocaust. Ingenting. Det var alt forgæves. Der er ikke noget håb."

-Albert Kaplan, veganske dyrerettighedsaktivist, mistede familiemedlemmer i Holocaust


"Så forstod jeg endelig. "Aldrig igen" handler ikke om, hvad andre ikke bør gøre mod os. "Aldrig igen" betyder, at vi aldrig må genoptage masse-grusomheder mod andre levende væsener. At vi aldrig skal deltage i at udnytte andre dyr til mad eller noget andet. Og da var det, at jeg blev aktivist for dyrenes rettigheder. "

-Alex Hershaft, Farm Animal Rights Movement grundlægger og Holocaust Survivor


Følger vi definitionen af hvad holocaust er og betyder, så falder massedrabet af utallige milliarder dyr om året bestemt ind under denne definition.

Kilder og meget mere via linket her og i videoen herunder:

http://www.bitesizevegan.org/vegan-is-for-everyone/holocaust-survivors-speak-lessons-from-the-death-camps/
2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr