• Lisel Vad Olsson

Hjerte og fornuft

Jeg har altid været en undrende reflekterende person. Dog er den undren og reflekteren ikke altid i ord og derfor kan det ofte være svært, at skulle udtrykke den overfor andre. Det ville nogle gange være rart, hvis vi mennesker egentlig bare kunne åbne os op og mærke hinanden.

Jeg forsøger at kommunikere med hjertet – ikke kun mit, men også med hjertet i det menneske jeg kommunikerer med. Alt andet er bare støj og jeg vil ikke medvirke til det støj. Jeg ignorerer altså fuldstændig personangreb og forsøger altid at tale tilbage til menneskets fornuft og hjerte.

Jeg har en udødelig tro på, at vi alle besidder begge dele, altså fornuft og hjerte og det er præcis det jeg gerne vil tale frem.


For mig er det også de dele veganisme besidder – fornuft og hjerte: ”at hvis det ikke er nødvendigt for os, at deltage i unødvendig indespærring, udnyttelse og drab af følende individer, hvorfor skulle vi så gøre det, når nu det netop skader os mere end gavner?”

Det giver ikke mening jo.


Fornuften er jo at lytte til folk der rent faktisk ved hvad de taler om. Forskere der har studeret i flere år og undersøgt tingene til bunds, ved jo rent faktisk hvad de taler om. De er uddannet i det og medtager en masse faktorer, som almindelige mennesker ikke ved noget om.


  • Alle de forskere der har studeret miljø og bæredygtighed er alle enige om, at den animalske industri er totalt ødelæggende.

  • Alle de forskere der har studeret ernæring til bunds på de største institutioner i verden udtaler, at vi ikke har behov for animalske fødevarer og at de skader mere end gavner.

  • Alle de forskere der har studeret dyr og deres bevidsthed, er ikke i tvivl om, at de er følende, bevidste individer med egen vilje og ønsker, som besidder empati, omsorg og intelligens. De ligner os langt mere end de ikke ligner os.

Det ville ikke være fornuftigt at benægte noget som samtlige forskere uddannet i emnet konkluderer.


Det forsøger jeg at tale frem, men jeg er hverken øvet i retorik eller kommunikation.


Jeg har dog som sagt også troen på, at vi alle har hjertet på rette sted når det kommer til stykket. At vi på baggrund af viden fra forskerne, kan tage beslutninger baseret på medfølelse, empati og kærlighed.


At vi alle deler den samme kerneværdi: at hvis ikke det er nødvendigt at deltage i andres lidelse, så bør vi ikke gøre det.


Og det er jo egentlig bare det veganisme handler om <3

Kilder:

https://www.talerfordyr.dk/blog/dyrenes-bevidsthed

https://www.talerfordyr.dk/miljo-klima-og-baeredygtighed

www.sundkritik.dk

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr