• Lisel Vad Olsson

Gravide mødre slagtes til hverdag

>>> Gæsteindlæg fra Julie Signe Rasmussen<<<


Det er ikke utypisk i mælkeindustrien, at gravide køer sendes til slagtning, med levende fostre indeni sig. Lær mere om disse uhyrligheder her.


Svære billeder fra virkeligheden længere nede!


Hej, jeg hedder Julie. Jeg er blevet spurgt af Taler For Dyr, om jeg havde lyst til at stå bag et gæsteindlæg, og dét kunne jeg da af hjertet kun takke ja til.Mælk…

Det er ikke ”bare” komælk. Det er ikke ”bare” en uskyldig hvid væske. Det er ikke ”bare” et produkt.


Mælkeproduktionen/mælkeindustrien er blandt den værste form for dyremishandling. Og for hvad? Et produkt vi overhovedet ikke behøver på nogen som helst tænkelig måde. Vi har lige så lidt brug for komælk, som vi har brug for elefantmælk, hamstermælk, hundemælk, rottemælk, kattemælk, mussemælk etc….


Noget, langt de fleste ikke kender til, det er slagtning af gravide malkekøer. Jeg var forfærdet da jeg i sin tid selv fandt frem til hvad mælkeindustrien egentlig gik ud på, og gemte på af elendighed. Da jeg så blev bekendt med gravide køer og deres ufødte, og så videoer af det, var jeg gennemrystet.


Det hænder, at malkekøer er gravide, når de bliver sendt til slagtning. En dyster side af mælkeindustrien som er bevaret godt skjult for os forbrugere. Men det skal frem i lyset, så man kan blive oplyst og bevidst om, hvad der (OGSÅ) finder sted i industrien.

Dette er egentlig ikke ’enkeltstående tilfælde’. Det finder sted over hele verden. Det har også fundet sted her i Danmark. Som sagt før, er det ikke kun andre lande, der er 'de slemme'. Det der sker i udlandet, det sker også herhjemme. Hvorvidt det sker hyppigere i andre lande, er sagen aldeles underordnet. At det overhovedet KAN SKE og FINDER STED, er mere end nok.


Danmark:

Tilbage i juli 2004 blev det ved lov forbudt at slagte og aflive gravide ’produktionsdyr’ (og heste) i den sidste tiendedel af drægtighedsperioden.

Men 29 gravide køer blev trods det sendt til slagtning fra den dato, loven trådte i kraft og frem til 1. november 2004.

15 af sagerne blev meldt til politiet, mens der blev foretaget indskærpelser a la små påmindelser (skal vi bare kalde det små, gule kort) til de ansvarlige for de øvrige 14. I alt blev der delt bøde ud til 2 af sagerne på henholdsvis 3000 og 5000 kr.


I 2005 endte gravide køer stadig på slagterierne i Danmark.

Siden loven blev vedtaget i 2004 havde der det år (i 2005) været 36 anmeldelser om episoder med fostre (kalve), der først blev opdaget, da slagtningen var godt i gang. Vælter fosteret (kalven) ud sammen med vommen og alle de andre organer, så er det op til dyrlægen, der er på stedet, at vurdere, om den gravide ko er blevet indleveret for sent til slagtning. Har ufødte kalve fået tænder og lang pels, hvad tyder det mon så på?

Nogen mener, at det ikke har noget med fornuft at gøre, når landmænd får bøder, de burde få en påmindelse, og kun i de grove sager, bør det koste en bøde. Grovere sager? Hvad er dog mere groft, end at skære maven op på et gravidt hunkøn, og ud vælter hendes ufødte? Der burde på intet tidspunkt være mulighed for at det finder sted. Slagtningen af hende er i sig selv grusom nok.


England:

DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs) har haft udtalt, at de ikke ser nogen begrundelse for at registrere antallet af gravide dyr, som slagtes. Men British Cattle Veterinary Association kan afsløre, at op til 150.000 gravide køer sendes til slagtning hvert år, og mindst 40.000 af disse køer er i de sidste faser af deres graviditet.

En tidligere embedsdyrlæge i britiske slagterier Gabriele Meurer MRCVS (Member of the Royal College of Veterinary Surgeons):

"Hvad der sker lige nu i britiske slagterier er simpelthen en skandale. Nogle gange, når disse køer hænger i deres ene bagben og bløder ihjel, kan du se de ufødte kalve sparke. Jeg, som dyrlæge, skal ikke gøre noget ved dette. Ufødte kalve findes ikke i henhold til forskrifterne. Jeg var nødt til at se, gøre ingenting og forholde mig stille. Det knuste mit hjerte. Jeg følte mig som en kriminel. Jeg forlod Meat Hygiene Service og landet - helt desillusioneret og fuld af afsky."

Malkekøer der er fysisk nedslidte og ikke profitable (trods deres unge alder) er en af de mest almindelige årsager til slagtning, her efterfulgt af ufrugtbarhed, og også nogen steder grundet yverbetændelse. Tankevækkende er det, at de fleste landmænd ikke engang opdager, at køerne er gravide, når nu det er DEM SELV, der har tvangs insemineret køerne. Og så bliver de sendt til slagtning, fordi de antages for at være ufrugtbare, når de rent faktisk er gravide og med kalv.

Støtter man den store og "rare" mælkeindustri herhjemme, så støtter man den i resten verden. Vi får jo importeret produkter ind i landet, der indeholder komælk fra andre lande. Det stammer altså ikke kun fra Danmark og fra de der ”glade køer på græs” eller fra ”glade Maren Malkeko”. Det er meget, meget vigtigt lige at huske.

Så IGEN, støtter man den store og "rare" mælkeindustri herhjemme, så støtter man den i resten verden.

Det gør man også selv om man ”KUN” køber dansk økologisk mælk/mejeri osv. for køber man udenlandske produkter med komælk i, så støtter man som sagt mælkeindustrien i andre lande. Og ofte støtter man også mælkeindustrien i lande, man ikke engang aner, man støtter, for det er også i produkter, man ikke tænker over, det er i. Kan I se dét billede, jeg prøver at tegne? Man betaler for det, for man køber det, og dermed støtter man det, uden at være klar over det. Det er én stor ond cirkel det hele.

(Og skideirriterende er det, at producenterne er fantastisk dygtige til at proppe det i alt, selv i produkter, hvor man simpelthen tænker ”Hvorfor fanden er der komælk i det her??!!!)

Så det er lige meget om dette billede er fra Danmark eller ej. Det er også lige meget hvorvidt det til dags dato stadig finder sted i Danmark. De usynlige grusomheder som disse (som ingen helst nævner noget om, og hvorfor mon?!) sker over alt. Og er man forbruger af produkter med komælk bestanddele (om det er meget eller lidt) så er man med til at den modbydelige cirkel får lov at kører rundt. For MAN betaler for det.


Og så kan man spørge sig selv: Er et glas komælk, en skål is, en sjat komælk i kaffen, et stykke ost, en chokoladebar, en klat cremefraiche på æblekagen eller hvad det er, virkelig det værd? Er det? Selv når der findes et gigantisk hav af de skønneste alternativer, ja, i alle former og afskygninger, er komælk så stadig det værd? Selv når der er

fuldstændig unødvendigt! Er det så det værd? Er det?

Mælkeindustrien opfattes af nogen som værende et idyllisk glansbillede. Men bag glansbilledet, der gemmer der sig en ond industri. En industri, der tvangs inseminere køerne, så de kan blive gravide, føde kalve/kvier så de kan producere mælk (mælk vi på ingen måde har brug eller behov for). En industri, der kort og godt anser små kalve som værende spildprodukter, fordi de er hankøn. En industri, der separerer mor og barn – nogen steder efter 12-24 timer efter fødslen, og andre steder lige med det samme. Kvierne (pigerne) bliver erstatningsenheder/produktionsenheder for køerne (deres mødre), når de ikke kan mere og sendes til slagtning grundet udnyttelse og rovdrift på deres kroppe. Og selv på vej i døden, er det muligt for en nedslidt malkeko, at blive frataget både moderskab og sit barn.

Nej, mælkeindustrien er ikke et glansbillede. Mælkeindustrien er et dystert og grusomt foretagende.


Hvis billederne i dette indlæg støder nogen, så er det egentlig ikke, at de vises, der er problemet. At det billederne viser overhovedet finder sted, dét er problemet.

Det burde være en menneskeret at kende sandheden omkring hvor alt man indtager af animalsk kommer fra, og hvem der betaler prisen, så man selv kan tage stilling til, om man vil støtte det, frem for bare at gøre som man ’altid har gjort’.

Er det ubehageligt at tænke på det, du lige har læst? Hvis ja, så mærk dén følelse. Mærk den. Husk den. Og husk den især, når du nærmer dig køledisken, når du nærmer dig slagteriafdelingen, når du nærmer dig mælk og mejeriafdelingen, når det er restaurant-hygge-tid, når du en morgen sidder i stilhed og reflektere. Husk den og mærk den. Følelsen, din helt egen følelse, den prøver at fortælle dig noget. Lyt til den.


Vi stemmer hver evig eneste dag. Vores stemmesedler er vores penge. Og de er fyldt med magt. Hvad vi vælger at putte i vores kurv, det går enten ud over nogen, eller det gør godt for nogen.


Og kan vi vælge at støtte op om noget, der ikke forårsager elendighed og ikke skader andre, og som ovenikøbet også er super godt for vores krop og egen velbefindende, vil vi så ikke hellere vælge det?Mere om industrien med kilder og udtalelser fra dem selv, klik her!

Mere om dyrenes bevidsthed og evner, med lang kildeliste, klik her.

Hjælp med at få denne viden ud, ved at dele artiklen på facebook eller på din egen hjemmeside/blog. #vegansunite for dyrene ! #fremtidenervegansk


Kilder:

https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/sites/dyrenesbeskyttelse.dk/files/Høringssvar/aflivning/05%20Høringssvar%20over%20lov%20om%20forbud%20mod%20slagtning%20og%20aflivning%20af%20højdrægtige%20dyr.pdf

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=145397

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4895965/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3618883/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7762126

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.2903/j.efsa.2017.4782

149 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr