• Lisel Vad Olsson

Fordi det er det rigtige at gøre

Ofte hører jeg, at vi jo bare er et lille land eller en enkelt person og derfor gør vores egne handlinger ikke rigtig den store forskel i verden.

Det vil sige, at vores handlinger er ligegyldige og forandring gør ingen forskel.

Man glemmer dog, at man gør en verden til forskel for 'nogen'.

Når vi mener vores handling overfor et dyr ikke gør forskel, så objektificerer vi dyret og gør det til ting, som fx en simpel papkasse. Vi ignorerer det faktum, at det enkelte dyr har følelser, sanser og bevidsthed om sig selv og sin omverden.

Dyr er ikke bare objekter, men levende personligheder, som dig og mig.

Det betyder, at det naturligvis gør en forskel for dyret, om det dræbes eller ej, udnyttes eller ej, indespærres eller ej.

Vi mennesker ved godt, at det rigtige er ikke at skade andre - hverken dyr eller mennesker, hvis vi kan undgå det. Derfor lærer vi også vores børn, at de skal være gode ved dyrene og ikke skade dem, når det kan undgås.

Vi ved fra undersøgelser, at vores glædeshormoner stiger, når vi gør gode gerninger og endda også når vi ser andre gøre gode gerninger.

Dette er fuldstændig i overenstemmelse med veganismen, som konsekvent handler på ovenstående overbevisning - for hvornår er det nogensinde okay at skade andre, hvis det nemt kan undgås?

Når man via veganismen handler konsekvent ud fra sin egen overbevisning om ikke-skade, så føles det godt. Man bliver velsignet med de omtalte lykke-hormoner. Ikke fordi man gør det for sin egen skyld, men fordi man gør det af empati og medfølelse overfor dyrene. Ikke nødvendigvis fordi man elsker dyr, men fordi det er det rigtige at gøre.

Fra dyrenes synspunkt, så falder efterspørgslen på deres kroppe og dermed vil mindre af dem i sidste ende fødes til et liv i indespærring, med diverse overgreb og turen til slagteriet.

Det gør en forskel.

Men ligegyldig hvad - om det i det store hele gør en forskel eller ej, så er det rigtige valg det valg, som er i overenstemmelse med ens værdier og hjerte:

Valget er simpelt: Vil man unødvendigt være med til at skade andre eller ej?


--------


Følg mit arbejde for dyrene og naturen her:


Facebook: https://www.facebook.com/liselvp


Instagram: https://www.instagram.com/lisel_vp/


Twitter: https://www.twitter.com/lisel_vp/


Støt gerne mit arbejde her, da jeg ikke er lønnet, men arbejder fuld tid for dyrene og naturen: https://www.patreon.com/lisel


23 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr