• Lisel Vad Olsson

Er der nyt fra Taler for Dyr?

Det er aaaalt for lang tid siden jeg har skrevet et indlæg som var 100% til Taler for Dyr og det beklager jeg rigtig meget.


Så her vil jeg bare lige give en opdatering omkring hvad der har gjort, at jeg ikke lige har fået prioriteret indlæg på min egen side.Taler for Dyr er mit lille aktivist-hjerte, hvor jeg har fået udfoldet mit nørderi, tanker og hjerte om dyr, miljø, sundhed, etik og moral.

Har du fulgt med længe, så ved du at Taler for Dyr flere gange har skiftet form og udseende, men det er fordi, at det har jeg også, hvilket jo har haft indflydelse på alt omkring mig.


De sidste 10 år har for mig handlet om at bryde grænser, vokse, se indad og lære og den slags selvbevidsthed og arbejde det ændrer et menneskes udtryk. Da Taler for Dyr er en forlængelse af min aktivistiske side, så ændrer udtrykket sig med mig.


Dog er jeg ret sikker på, at den form den har nu, er her for at blive, med et par små rettelser hen ad vejen.

Dog er der alligevel sket en del forandring i forhold til hvor energien lige bliver lagt.


Mine skriverier


Helt fra starten af, så har min aktivisme været i diverse skriverier og det vil den blive ved med.

Men jeg har fået mulighed for en platform hos Veganerpartiet hvor mine tekster passer perfekt ind og hvor der virkelig kan komme konkret substans på, som kan fremme den forandring der kræves i samfundet for at veganismen kan vokse.


Du kan se alle teksterne her, hvor af nogen af dem er redigerede fra bloggen her og der er også nogle der ikke er skrevet/lagt op af mig:


Om veganisme generelt: https://www.facebook.com/pg/veganerpartiet/photos/?tab=album&album_id=2810831825599496


Om miljø, klima og bæredygtighed: https://www.facebook.com/pg/veganerpartiet/photos/?tab=album&album_id=2791540170861995


Om politikken: https://www.facebook.com/pg/veganerpartiet/photos/?tab=album&album_id=2943689748980369


Om sundhed og ernæring: https://www.facebook.com/pg/veganerpartiet/photos/?tab=album&album_id=2954103034605707


Det er virkelig sjovt at lægge dem op på en side, som for det første har flere tusind følgere, men som for det andet også har en masse kritikere. Der kommer god debat af teksterne, de bliver delt meget og det giver for mange stof til eftertanke. Hvis du nogensinde har tænkt dig at kommentere på troldenes kritiske eller grimme kommentarer, så husk at skriv langt mere til dem der læser stille med og ikke svare personligt tilbage til trolden. Fakta og medfølelse er kodeordet ;)


Det betyder ikke at jeg har droppet Taler for Dyr, at jeg skriver for VP, det betyder bare, at det er mega spænende for mig, at få lov at udfolde alle de ting jeg har lært og ved, og udtrykke konkrete løsninger og ideer, som kan blive en realitet, hvis vi får mulighed for at skubbe seriøst på de andre politikere inden på Christiansborg. F.eks. i teksten om hvad der skal ske med alle de landmænd der arbejder med dyr. Det har især været utrolig spænende at skrive om den konkrete ideologi som Veganerpartiet står for, udover veganismen selvfølgelig.Jeg var igang med at læse antropologi på Københavns Universitet, men jeg har besluttet at gå all-in på at arbejde som fuldtidsaktivist hos Veganerpartiet på trods af at der ikke er nogen indkomst at hente.

Hele foråret var jeg i konstant konflikt med mit fokus og energi. Min hjerne sagde lektier og antropologi, men mit hjerte sagde veganisme og VP.


Jeg var en tur på Samsø, hvor jeg jo er på retreats et par gange om året og der kunne jeg mærke, at jeg skulle finde modet, give slip på pengene og få talt med min mand om at gå fuldtid hos VP.

Da jeg nævner det for Michael derhjemme var hans eneste svar, at det havde han sådan set bare ventet på ville komme og selvfølgelig skulle jeg da det. Rimelig sej mand jeg har der!


Nu har jeg også været på skolebænken 5½ år i træk, hvilket har været en kollosal fantastisk rejse og som blandt andet har gjort mig til en bedre skribent. Det er dog rart at få en pause fra det og det er virkelig et privilegium, at få lov at lave noget jeg brænder for og at være med til at gøre en forskel, sammen med så dedikerede og medfølende mennesker som er en del af Veganerpartiet.


Også kan jeg løfte sløret for, at om ikke så længe, så går jeg personligt igang med et kæmpe projekt, som er ekstremt grænseoverskridende for mig, men som jeg hopper totalt ud i.


Det er VIRKELIG STORT og MEGET SPÆNENDE og jeg håber virkelig du vil følge med og støtte op om mig - jeg får nok brug for det :DSå, Taler for Dyr er altså ikke glemt eller skubbet til side, men mine skriverier er bare blevet mere politiske og har flyttet sig hen til VP's side. Dog bliver de mindre politiske VP-tekster stadig delt på Taler for Dyrs facebookside, ligesom mange andre opslag.


Også lidt billeder fra en fantastisk god dag :)


15 visninger

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr