• Lisel Vad Olsson

Det handler ikke om at være veganer

At leve vegansk handler ikke om at ”være veganer”. Det er ikke bare en eller anden titel og så skal man gå og flashe med det.


Det handler om at gøre hvad man kan gøre for, for det første, at undgå selv at bidrage til utallige dyrs unødvendige lidelse, og for det andet, at gøre hvad man kan gøre, for at hjælpe de dyr, som stadig lider unødvendigt.


Det handler ikke om veganeren – mennesket. Det handler om dyrene!


Så kan du være nok så uenig med hvordan den enkelte veganer udtrykker sig, men det er nu budskabet bag, som er det essentielle.


Det kan næsten ikke være mere menneskeligt, når man har lyst til at gøre hvad man kan gøre, for at hjælpe nogen i nød. At tage afstand til unødvendig påført lidelse og forsøge at stoppe den.


Og helt ærligt, hvornår fa’en blev det socialt acceptabelt at støtte fuldstændig unødvendig muterende fremavl, indespærring, overgreb og systematisk gasning og nedslagtning af milliarder af følende, tænkende individer?


Det burde være et krav, at man ved køledisken ser de reelle forhold dyrene er født ind i, med alle de statistikker vi har for sygdomme, skader, død i stalden, alder på dyrene (de er stort set alle unger) og om det enkelte dyr nu også blev gasset ordentligt inden kniven kom frem, selvom gasningen alligevel er lidelsesfuld oplevelse med smerte i lungerne.


Jeg bliver simpelthen så ked af, at helt almindelige medfølende og empatiske mennesker, kan finde på at lukke øjnene for de rædsler som 140 millioner dyr – alene i Danmark – går igennem hvert år.


Lige nu er der millionvis af dyr i Danmark, som er spærret inde og hvis eneste funktion i livet er at æde og vokse, på trods af de er ligeså følsomme som hunde, katte, elefanter og ethvert andet pattedyr på kloden.


Du skal se 160 kyllinger i stalden inden du finder en der er nogenlunde rask. Halvdelen af alle køer har smertende skader på klovene. Stort set alle grisene fejler et eller andet, udover lidelsen i at være indespærret og kun have 0,65 kvm at bevæge sig på.


Det bør ikke være socialt acceptabelt at støtte dyremishandling, og det ER dyremishandling det der foregår derude, som oveni købet skader vores natur og ødelægger miljøet.

Vælg mad med medfølelse <3


Det er slet ikke så svært og det er hamrende lækkert oveni og du kan faktisk spise hvad du plejer, men bare veganisere det, super enkelt og nemt.


Har du brug for hjælp, så skriv gerne til mig direkte eller meld dig til veganerudfordringen.


Dyrene og miljøet har brug for DIG <3

2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr