• Lisel Vad Olsson

Det er naturligt at spise kød

Opdateret: 14. apr. 2019

Naturlighedsargumentet fra ikke-veganere kan ikke bruges til noget som helst, hvilket måske overrasker dig.

Der er mange facetter af argumentet dog og de gennemgås allesammen lige her:

Det er helt naturligt at mennesker spiser kød fordi:

 • Det har vi altid gjort

 • Det er takket være kød at vi kunne udvikle os til dem vi er i dag - (i dette ligger implicit, at så må kød jo være en god ting, og man sidestiller nærmest værdien af kød med værdien af vores geniale hjerne og ingen af tingene har vi jo lyst til at undvære, når vi nu lægger så meget værdi i det)

 • Det er vi skabt til

 • Det er livets kredsløb

Så er der de der stadig tror, at man dør uden animalske fødevarer, men den er så useriøs, at jeg kun vil bruge denne linje på den og henvise til seriøs forskning på www.sundkritik.dk, hvor du udover seriøse forskningsrapporter og institutioner også finder en masse andet rigtig god information om ernæring og dens betydning for sygdomme.


Første argument : ”Det er naturligt at spise animalske fødevarer for det har vi altid gjort” er fuldstændig ugyldigt, da der ligger i argumentet, at handlinger vi altid har gjort, er nogen vi bør blive ved med, selvom vi ikke har behov for det. De samme argumenter blev brugt om brug af slaver, kvinders undertrykkelse, børnearbejde, fysisk afstraffelse af børn og tyende og alle mulige andre handlinger, som vi for længst har indset er handlinger vi ikke bør udføre længere. Bare fordi vi altid har gjort noget, af enten overlevelse eller andet, betyder det altså ikke, at det er noget vi bør eller skal blive ved med. Vores geniale hjerne er rigtig god (hvis vi bruger den) til netop at se, når noget ikke længere er nødvendigt, når noget ikke tjener os længere og når noget endda måske ikke var så fedt eller klogt, som vi troede det var engang.

Andet argument : ”Det er naturligt at spise kød, for det er takket være kød, at vi har kunne udvikle os til dem vi er i dag” (hvilket skulle være en god ting? Kommer altid til at tænke på filmen Matrix hvor Neo får talen om, at vi mennesker er en virus; og en virus ødelægger sin vært – jorden). Men ifølge videnskaben så er der altså stor uenighed om, hvad der egentlig var med til at udvikle vores hjerner. Men altså, hvis vi fandt ud af, at vi på et tidspunkt udviklede nogle evner pga. opium, skal vi så blive ved med at indtage opium, fordi det engang gjorde noget godt for os? Selvom overvældende meget forskning, peger i retning af, at det faktisk er rigtig skidt for os? At noget måske gjorde noget godt for os for flere tusind år siden, betyder altså ikke at vi af alle kræfter skal holde fast i det, når nu der er beviser for, at det ikke længere tjener os og faktisk kan skade os.

Tredje argument: Handler om, at vi ”er skabt til” at spise kød. Men det er stadig en diskussion man kan finde i de videnskabelige kredse. Ernæringsforskningen har en stor overvægt af beviser for, at animalske fødevarer skader mere end de gavner, især i de mængder der indtages af det, hvilket ikke er et problem for andre kødspisende dyr.

Fjerde argument: Handler om at det er livets kredsløb og vi ligesom bare på en eller anden måde udfylder en rolle som rovdyr i dette kredsløb. Okay, så den animalske produktion er naturlig fordi det handler om livets kredsløb? at vi spiser de dyr der er i denne produktion? Seriøst!! Hvis dette argument holder så er det fuldstændig naturligt at:

 • Masturbere handyrene, stimulere hundyrene, tvangsinseminere dem med sæden fra han-dyret og derefter ignorere hvordan mor og barn opfører sig i naturen, for ingen af dem får lov at blive sammen i den tid de ville have gjort i naturen eller på den måde de ville have gjort i naturen. Alle mødrene føder langt flere børn, både ad gangen og af omgange end de ville gøre i naturen, fordi vi har avlet dem på en bestemt måde og fortsætter med at kontrollere og bestemme deres reproduktioner, indtil hundyrene simpelthen ikke kan længere og derefter bliver til billigt kød og alle både børn og unge i industrien bliver slået ihjel systemtisk efter køn, vægt, alder og sæson. Ingen bliver gamle og/eller dør naturligt.

 • Der er over 55 milliarder kunstigt fremstillede dyr på vores planet, som vi mener er helt naturlige? En helt naturlig produktion, som til gengæld er en kæmpe miljø-katastrofe (drikkevand, frugtbar jord, regnskov, GMO-sprøjtemidler, madspild, deathzones i havet, biodiversitet mm), hvilket utallige forskere råber op om, men som de færreste gider at høre på.

 • Hvis du absolut vil tale om naturlighed, så bør du SELV jage dit offer, men selv der kan et menneske opleve bukkefeber (samvittighed) og dermed ikke kunne trykke på aftrækkeren. Dette sker ALDRIG for et ægte NATURLIGT rovdyr. Vi er IKKE løver!

 • Og lige gyldigt hvor naturligt og øko-agtigt vi gør det, så følger tvangsinseminering, fjernelse og drab af nyfødte, indespærring mindst halvdelen af året og drab og slagtning inden dyret får lov at vokse ordentligt op, med til den økologiske, biodynamiske “naturlige” produktion. Man kan ikke producere så meget kød, æg og mælk som man gør, uden at gøre alle disse ting mod dyrene.

Den animalske industri kan ikke kaldes naturlig på nogen måde, da hele livsprocessen ikke foregår naturligt på nogen måde.

Det mest naturlige ville derfor være, at leve efter de kerneværdier, som vi alle bærer i vores hjerter: At hvis ikke det er nødvendigt at udnytte, indespærre og dræbe for overlevelse, så bør vi ikke gøre det.2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

 • Twitter
 • Lisel_vp
 • Lisel - Veganerpartiet
 • Taler for Dyr