• Lisel Vad Olsson

ABSURD!!!

Opdateret: 4. dec. 2018

Det er simpelthen så absurd, at en lille minoritet i det her land, skal gå ud og lave faktuel, ærlig folkeoplysning for folket, fordi myndighederne ikke kan finde ud af, at se ud over deres egen lille osteklokke. Og når så medierne haler håbløst bagud i deres seriøsitet, hvilket resulterer i, at såkaldt videnskabelige rapporter ukritisk bliver delt med click-bait overskrifter tilknyttet og uden et eneste strejf af grundig journalistisk arbejde bag, ja, så er det virkelig op ad bakke.


Hvor svært kan det være for myndigheder og journalister, at se til vores kære naboer Norge og Sverige, men da også USA, Canada, Storbritannien, Australien og de største forskningsinstitutioner i verden, som f.eks. Harvard?

Hvorfor skal vi gang på gang høre på, at vi er til fare for vores egne børn, fordi nogle enkelte klaphatte ikke kan finde ud af at give deres barn B12? Hvorimod vi ingen overskrifter ser for folk, der fodrer deres børn med en fremtid af diabetes 2 og hjertekarsygdomme. Hvor er logikken henne?


Gang på gang skal vi henvise til myndigheder i andre lande, som HAR læst videnskaben. Hvorfor er denne grundige forskning ikke god nok for lille Danmark? Er vi bare lavet af et helt andet stof? Har de grønt blod i årene i andre lande siden de godt kan leve sundt og længe på plantekost, men vi har rødt blod og skal derfor have rødt kød, for ikke at falde om alt for tidligt?

Nej vel!


Lad os lige slå nogle meget simple men ultimative faktum helt fast med syvtommersøm. Disse fakta kan IKKE diskuteres! Der er lavet SÅ mange grundige studier og flere kommer til hele tiden, som bare bekræfter dem gang på gang.


Jeg stiller dem lige op og nedenunder vil jeg gå dybere og indsætte direkte kilder, som har gjort det HELT klart for blandt andet de landes myndigheder, som nævnt foroven.


1.

Plantemad er at foretrække for menneskekroppen og et skifte til plantemad vil spare os for milliarder i sundhedssektoren.


2.

Alle samtlige miljørapporter, men også klimarapporter konkluderer, at vi er NØDT til at skifte til langt mere plantemad, hvis vi vil give de næste generationer en tryg fremtid på jorden.


3.

At spise dyr er unødvendigt og dermed er det ulogisk og ubarmhjertigt, at vi systematisk sender dem i døden efter vi har haft dem indespærret og udsat for forskellige overgreb, som har resulteret i smerte eller stress for dem.

Dyrene er bevidste individer med følelser, vilje og evner for empati og altruisme, hvilket er bevist igen og igen.1.

Her vil jeg egentlig bare citere fra og linke til de store rapporter:


Plant-based diets are associated with lowering overall mortality and ischemic heart disease mortality;[12,13] reducing medication needs;[14–16] supporting sustainable weight management;[17–21] reducing incidence and severity of highrisk conditions, such as obesity[22] and obesity-related inflammatory markers,[23] hyperglycemia,[24,25] hypertension,[26–28] and hyperlipidemia;[29] and even reversing advanced cardiovascular disease and type 2 diabetes.[25,30,31]

Kilden er en gennemført rapport lavet til sundhedspersonale og kan læses her. Som det kan ses i teksten er der alle de nødvendige kilder i rapporten og meget mere at komme efter.


En global kødskat kan redde op mod 220.000 liv årligt og samtidig reducere sundhedsudgifterne med 41 mia. dollars, viser et nyt studie.

Der kan spares milliarder af kroner i udgifter til sundhedssystemet, hvis blot 10 % af befolkningen spiser fortrinsvis plantebaseret. Det konkluderer forskere fra det belgiske Ghent University


Academy of Nutrition and Dietetics: It is the position of the Academy of Nutrition and Dietetics that appropriately planned vegetarian, including vegan, diets are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits for the prevention and treatment of certain diseases. These diets are appropriate for all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, adolescence, older adulthood, and for athletes.

Dette er verdens største diætistforening - altså folk uddannet i sygdomme og ernæring. Følg linket til en grundig PDF med alle de videnskabelige kilder, der med 100% sikkerhed bekræfter deres udtalelse.


Dietitians of Canada: A healthy vegan diet can meet all your nutrient needs at any stage of life including when you are pregnant, breastfeeding or for older adults.


The British Nutrition Foundation: A well-planned, balanced vegetarian or vegan diet can be nutritionally adequate ... Studies of UK vegetarian and vegan children have revealed that their growth and development are within the normal range.


Norges Sundhedsmyndigheder

Vegetarkost er forbundet med lavere risiko for blant annet overvekt, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. En balansert og variert vegetarkost egner seg for folk i alle livsfaser, inkludert under svangerskap, ved amming, i spedbarnsperioden, for barn og unge og for idrettsutøvere.

Om et kosthold er sunt eller ikke, avhenger av matvarene vi velger, hvordan disse kombineres og hvor mye vi spiser av dem. Uavhengig av hva slags kosthold vi velger, er det en fordel å kunne litt om ernæring og hvordan vi på en god måte kan sette sammen et balansert og variert kosthold.

Sveriges myndigheder: 

Vill man ge sitt barn helt vegetarisk mat krävs goda kunskaper om mat och näringsämnen och lite extra planering. Men om den vegetariska kosten är väl sammansatt, innehåller berikade produkter eller vissa tillskott och ger tillräckligt med energi kan även barn äta helt vegetarisk mat – vegansk mat.

Mat med mycket grönsaker, rotfrukter, baljväxter och fullkorn är bra både för hälsan och miljön. Om barn lär sig tycka om sådan mat i unga år ökar chansen att de ska fortsätta med de vanorna även senare i livet.


Man skal naturligvis tage sin B12 hele året, sørge for at veganske børn får deres B12 og d-vitamin i vinterhalvåret og ellers sætte sig ind i hvad en sund kost er. Præcis ligesom Norge også skriver: Ligegyldigt hvilken kostform du følger, så bør du sætte dig ind i ernæring!

Find meget mere information og videnskabelige studier som er godkendt som gode studier der ikke er betalt af nogen firmaer med interesser i resultaterne, lige her.2.

Miljø og klima er IKKE det samme. Klima handler om vejrforhold, som temperatur, storme, nedbør osv. Miljø handler om hvor godt jordbunden har det, så den kan gro mad og holde liv og miljø omhandler vandfourening, biodiversitet og den slags "nede på jorden"-ting.

Om man tror på menneskeskabte klimaforandringer eller ej, så er det faktum, at de rapporter der mener det hænger sådan sammen, peger på, at vi alle bør skære ned på animalske fødevarer, ikke mindst kød fra firbenede dyr, hvis vi skal holde temperaturen.


Der er dog ingen diskussion om miljøet. Der er ingen modteorier her. Så hvis ikke man tror på menneskeskabte klimaforandringer, så er det sådan set fint nok. Miljøproblemerne er dog ikke et spørgsmål om tro - det er et udiskutabelt faktum at den animalske fødevareproduktion (og skind og pels) er et gigantisk problem for:

 • Rent drikkevand

 • Fældning af regnskov for at plante mad foder til danske dyr

 • Ørkendannelse

 • Frugtbar jord

 • Biodiversitet af både planter, dyr og insekter

 • Brug af GMO og sprøjtegifte, som ikke bare skader jorden og dyrene, men også mennesker ved markerne

 • Vild natur

 • Ovenstående har flere kilder fra både FN, IPCC, Nature, WWF, "World Scientists' Warning to Humanity: A Second Notice", The Lancet, DN, mf. Det er alle store og grundige nyere rapporter, som ALLE er enige i, at vi er NØDT til at ændre vores kost til plantebaseret kost.


Det er skræmmende, at folk ikke tager disse rapporter alvorligt. Det er skræmmende at folk nægter selv at handle på informationen, når det her er en udfordring der betyder noget for os ALLE og derfor også burde være en fælles handling mod en smartere måde at være i verden på.


'Den danske sojaimports mørke skygge' offentlig: En ny rapport fra Verdens Skove viser, at dansk produceret kød forårsager skovrydning i Sydamerika. Lige nu bliver store områder med tropisk skov ryddet, for at gøre plads til en stadigt stigende produktion af soja. Sojaen bruges til foder til blandt andet danske slagtedyr. Skov ryddes, biodiversitet forsvinder og oprindelige folk fordrives og forgiftes. Det må stoppe og dansk landbrug bør tage ansvar nu.


Dansk landbrugs økonomi er heller ikke noget at være stolt af og betyder meget lidt for vores BNP, og deres branche giver så også giver udgifter i form af lukkede vandboringer, iltsvind pga. gylle og alle de andre uheldige følger fra et landbrug med 140 millioner dyr om året.


Kilder!3.

Det er skræmmende hvordan vi så nemt kan nedgradere levende følende individer til produktionsenheder.

Det er skræmmende hvordan vi kan lukke ørerne for deres hjerteskærende skrig, lukke øjnene for deres tydelige stress og lukke hjertet for den forbindelse vi har med dem.


Vi ved ikke hvad vi ikke ved. Mange lærte at mennesker står over dyrene, mange lærte de ikke kan føle, mange lærte, at vi er nødt til at spise dem og indtage deres æg og mælk, for at have det godt selv. Der følger utallige myter og gamle overbevisninger ved denne kulturelle vane.


Men faktum er, at vi ikke har behov for at indtage deres kroppe eller det der kommer ud af dem. Faktum er, at det er unødvendigt at dræbe dem. Det er unødvendigt at udnytte og indespærre dem.

Det er også et faktum, at du ikke kan passe 140 millioner dyr om året, i et enkelt land, og dermed seriøst påstå, at de ikke lider, men at alt er i fineste orden i produktionen.


Det er komplet ulogisk at støtte op om denne industri. Og rent moralsk hænger det slet ikke sammen.


Denne samling af kilder kan heller ikke diskuteres. Dyr ligner mennesker langt mere end de ikke gør. De kan ikke bygge en computer eller flyve et fly, men de har alle de mange komplekse følelser vi har, selvom de ikke udtrykker dem på samme måde som os. De kan føle mindst lige så meget smerte og har individuelle ønsker, venskaber mm. De hjælper hinanden på tværs af arter, sætter sig selv i fare for at redde andre og selv en leopard er set droppe sit nedlagt bytte for at redde en abeunge fra hyæner. Selv fisk har vist disse evner.


Det handler ikke om at menneskeliggøre dyrene, men om at vi skal begynde at tage forskerne seriøst, når de fremlægger god videnskab.For at runde af - det er ABSURD at en mindre minoritet i det her såkaldt moderne land, skal råbe op om godkendt videnskab for, at vi alle kan tage ansvar og sammen spare samfundet for milliarder i sundhedsvæsenet og miljø-oprydning fra landbruget.


Det er absurd at vi skal finde os i dårlig click-bait journalistik og skræmmekampagner om veganere og vores børns kostvaner.


Det er absurd at det skal være så svært for folk, at forstå forskerne og at Danmark altså ikke indeholder andre slags mennesker end Norge og Sverige, som jo på ingen måde har problemer med vegansk kost.


Kom nu ind i kampen altså !!!Hvis også du mener det er absurd, så lad os sammen støtte op om Veganerpartiet - giv dem en vælgererklæring og se frem til at se dem debattere disse emner i primetime TV !! Det er IKKE en stemme på dem, men en mulighed for at de kan komme med i kampen om pladserne på Borgen.2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

 • Twitter
 • Lisel_vp
 • Lisel - Veganerpartiet
 • Taler for Dyr