• Lisel Vad Olsson

10 ting som ikke-veganere ikke vil høre, men må erkende er sande

Opdateret: 7. juli 2019

Der er mange ting ikke-veganere ikke vil høre, men her er så 10 af dem og naturligvis leveret med kilder, så man må erkende at de er sande.


1.

Dyrelandbruget er den største bidragsyder til systematisk vold i verdens historie. Dette er et faktum og kan ikke diskuteres. Systematikken består i, at alle dyrenes graviditeter, fødsler, liv og død er totalt kontrolleret og planlagt. I Danmark alene drejer det sig om cirka 140 millioner dyr om året, som fødes, indespærres, udnyttes og dør for profit. (1)


2.

Du behøver ikke at spise kød eller animalske produkter for at overleve eller leve godt. Veganerne er levende beviser for dette - og dermed er drab af dyr til mad en unødvendig voldshandling og ikke spor anderledes end trofæjagt i Afrika eller pelsindustrien, moralsk set.


3.

Dødsfaldene fra alle folkemord og alle undertrykkelser i verdenshistorien kommer ikke nær antallet af mishandlede og dræbte dyr på verdensplan for unødvendige fødevarer på blot en enkelt uge (2 mia. dyr dræbt om ugen er et generøst, lavt estimat, når andre faktorer ikke tælles med som f.eks. by-kills fra overfiskeri, tøjindustrien m.fl.).


4.

Der er millioner af veganere over hele verden på tværs af etniciteter, blodtyper, graviditetsstatus, økonomiske situationer, sundhedsforhold, aldre mv., som lever sundt på en plantebaseret kost uden brug af nogle produkter fra dyr. Som sådan kan ingen, der læser dette, have undskyldninger for ikke at leve vegansk, om det så skyldes sundhedsmæssige bekymringer, deres etnicitet, alder, graviditet, deres indkomst eller noget andet. (2)

5.

Alle dyr lider rutinemæssigt i hver enkelt industri, som de bruges til - det være sig til mad, tøj eller underholdning. Enhver der påstår, at dyrene ikke lider, er enten uinformeret eller fejlinformeret. Hvis man tror, at der ikke er en eneste smule dyre-lidelse i hvert stykke dyrepålæg og enhver sandwich med skinke, man spiser, ved hver milliliter mælk man drikker, hver tråd af uld i ens tøj eller alle lapper af læder på ens jakke, kan man ikke tages alvorligt af nogen i den virkelige verden.


6.

Mennesker lider forfærdeligt på verdensplan, som et direkte resultat af dyreproduktion. Afrikanske børn sulter, mens vi fodrer afrikanske afgrøder til husdyr for at lave hakkekød til Vestens befolkning; indfødte mennesker mister deres hjemlande gennem masseafskovning forårsaget af dyreproduktion; og voldtægt og voldsforbrydelser stiger i områder, hvor slagterier er oprettet (se fælles undersøgelse af universiteter i Michigan State og Windsor) som et direkte resultat af slagteriets beskæftigelse, inkl. det faktum at PTSD er udbredt blandt slagteriarbejdere, som må bedøve deres medfødte følelser af empati for dyrene. (3)


7.

En vegansk ateist forårsager mindre skade på Guds skabninger og Guds planet end en religiøs person, der ikke er veganer.


8.

Mange ikke-veganere vil gerne trøste sig selv ved, at være taknemmelige for at dyret er "ofret" til os, men den hårde sandhed er, at dyrene ikke friviligt har givet deres liv til os. Dyr giver ikke deres liv for mennesker - deres liv er taget fra dem, imod deres vilje, uanset hvordan man ser på det. De kæmper for deres liv, til sidste åndedrag. (4)


9.

Dyrebrug er den vigtigste årsag til ødelæggelse af miljøet og udsletning af arter verden over. Dyrebrug er en førende drivkraft for skovrydning, klimaforandringer, ørkendannelse og ødelæggelse af levesteder og er ansvarlig for overdreven brug af vand og afgrøder samt death-zones i havet (det kan endda give os fiskeløse oceaner i dette århundrede). Med hensyn til udryddelse af arter er det ikke fornuftigt for nogen at fordømme trofæjægere og poachere til at dræbe truede dyr, hvis de selv spiser kød og animalske produkter. (3, rapporten fra WWF øverst)

10.

Der er ikke et eneste logisk argument, for nogen der læser dette, for at fortsætte med at spise kød og animalske produkter - kun undskyldninger.


Originalt opslag er på engelsk fra Anonymous for the voiceless på Facebook:

https://www.facebook.com/anonymousforthevoiceless/posts/1568935433128681

Redigeret af Lisel


1- https://www.talerfordyr.dk/blog/dyrev%C3%A6rnsloven

2- https://www.talerfordyr.dk/sundhed-og-ernaering

3- https://www.talerfordyr.dk/miljo-klima-og-baeredygtighed

4- https://www.talerfordyr.dk/blog/dyrenes-bevidsthed2020 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

Her er ingen copyright. Tag hvad du vil have.

100% for dyrene og naturen!

  • Twitter
  • Lisel_vp
  • Lisel - Veganerpartiet
  • Taler for Dyr