© 2018 Lisel Vad Olsson. Taler for Dyr. Veganisme.

  • Lisel_Talerfordyr
  • Taler for dyr på Facebook
  • Taler for Dyr

Om det gode ved æg

De generelle kostråd mv., nævner ikke så meget eller noget overhovedet om æg og derfor har de fået deres egen side. 
Her gennemgås nyeste forskning og en meget oplysende video forneden om selve produktionen af både æg og kyllinger. 

Metaanalyse med 14 studier der involverede 320,778 personer konkluderede at der er en positiv association mellem æg og hjertekarsygdomme og diabetes.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23643053

-
Et peer-rewied studie konkluderer, at æg (og nogle mælkeprodukter) er positivt associeret med tarmkræft.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Colon+cancer+in+Argentina.+I%3A+Risk+from+intake+of+dietary+items

-
2,5 æg eller mere om ugen øger chancen for prostatakræft med 81% ifølge dette grundige studie.
http://cancerpreventionresearch.aacrjournals.org/content/4/12/2110.long

-
For kvinder i overgangsalderen kan 1 æg om dagen sammenlignes med 5 cigaretter hver dag i 15 år i dette lange og grundige studie.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3105270/pdf/kwq368.pdf

-
WHO finder at æg øger chancen for tarmkræft og endetarmskræft betydeligt.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Egg+consumption+and+mortality+from+colon+and+rectal+cancers%3A+an+ecological+study 

-
Endnu et studie finder at æg øger chancen betydeligt for tidligere død.
https://academic.oup.com/ajcn/article/87/4/964/4633437

-
Æg har en betydelig indflydelse på det dårlige kolesterol og dårlige konsekvenser deraf øges også med æg.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9001684

-
Choline, som er et stof man finder i æg blandt andet, øger risikoen for hjerteanfald mm.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23614584

-
I Canadian Journal of Cardiology, konkluderede forskerne: “Patienter med hjertesygdomme skal stoppe med at indtage kolesterol. At stoppe med at spise æg efter et hjerteanfald, kan sammenlignes med at en ryger kvitter cigaretterne efter en lungekræfts-diagnose - nødvendigt, men for sent”.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989358/ 

-
Endnu en meta-analyse med 17 studier konkluderer alt ovenstående om æg igen.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11333841

-
3 æg eller mere om ugen er en stor faktor i at tilstoppe en af de vigtigste blodårer til hjertet og hjernen.
http://www.atherosclerosis-journal.com/article/S0021-9150%2812%2900504-7/abstract

-
2 studier konkluderer at indtagelse af æg fremmer diabetes betydeligt. 
https://academic.oup.com/aje/article/173/6/649/182748

Også er det forresten ulovligt i USA at kalde æg for sunde eller næringsrige: 
https://nutritionfacts.org/2015/03/26/peeks-behind-the-egg-industry-curtain/

Food DTU har en pdf om æg fra 2011, men de har ikke disse Peer rewied studier og meta-analyser med, som man må sige tegner et ret tydeligt billede. 

Der findes undersøgelser og en meta-analyse, som viser et andet billede, men der er studier med som er betalt af æg-industrien og et par grafer/tal de har "glemt" at tage med i meta-analysen, hvilket derfor gør den useriøs.